Koulutettujen kiropraktikkojen ammattijärjestö

Suomen Kiropraktikkoliitto ry on perustettu vuonna 1977. Liitto toimii kiropraktikkojen etujärjestönä Suomessa. Suomen Kiropraktikkoliitto kuuluu Euroopan Kiropraktikkoliittoon (ECU) ja Maailman Kiropraktikkoliittoon (WFC). Maailman Kiropraktikkoliitto toimii Maailman terveysjärjestön (WHO) alaisena.

Suomen Kiropraktikkoliitto hyväksyy jäsenikseen ainoastaan korkeakoulututkinnon suorittaneita kiropraktikkoja. Kiropraktikon ammattinimike on suojattu. Ammattinimikettä voivat käyttää ne kiropraktikot, jotka ovat suorittaneet Valviran eli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston hyväksymän, ammattiin johtavan koulutuksen. Nämä koulutetut kiropraktikot on rekisteröity terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki).

Halutessasi liittyä Suomen Kiropraktikkoliitto ry:n jäseneksi lähetä sähköpostia info@kiropraktiikka.org. Lisätietoa jäseneduista ja maksuista (mm. alennetut jäsenmaksut opiskelijoille ja hiljattain valmistuneille) löydät myös täältä.

Suomen Kiropraktikkoliiton Johtokunta 2024

Puheenjohtaja
Juha Kaari

Sihteeri/Rahastonhoitaja
Mikko Nikkari

Varapuheenjohtaja
Jaakko Valli

Jäsenet
Emma Honkonen

Niklas Tast

Mikko Nikkari

 

 

Suomen Kiropraktikkoliiton asema kansainvälisissä organisaatioissa

ECU

ECU:ssa on 23 kansallista jäsenliittoa ja se toimii Euroopassa kiropraktiikan ylikansallisena edunvalvojana mm. tutkimus-, koulutus- ja lakiasioissa. www.chiropractic-ecu.org

WFC

WFC:ssä on 94 kansallista jäsenliittoa ja se toimii maailmanlaajuisena kiropraktiikan järjestönä mm. tutkimus-, koulutus- ja lakiasioissa. Lisäksi Kanadassa päämajaansa pitävä WFC on Maailman Terveyjärjestön (WHO) alainen organisaatio (NGO = Non-Govermental Organization). www.wfc.org

POHJOISMAISET SISARLIITOT

GLOBAL EDUCATION NETWORK FOR CHIROPRACTIC

Evidence-based education for chiropractors across the globe www.genchiro.org

Lue myös Suomen Kiropraktikkoliitto ry:n eettiset säännöt